HTML

Cikkek

Dorothy segít

Szexológusként célom, hogy segítsek mindazoknak, akiknek párkapcsolati, szexuális problémái adódnak. Szociológusként és pedagógusként végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Szexuális nevelés a szakterületem. Kutatásaim, interjúzásaim, tanácsadásaim során érdekes tapasztalatokat szereztem, melyek birtokában szeretnék tanácsot adni mindazoknak, akiknek szükségük van rá.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.27. 21:28 Dorothysegit

Lássunk pozitívan!

Címkék: humor pozitívság

 

 


 

Mindig pozitívan!!!

 

 

 

 

Hogyan lásd meg a párodban a jót? Nőknek és férfiaknak is szeretnék pár tanácsot adni, amelyekkel, ha nem is mindig, de gyakran sikerül átlendülnünk azokon a bizonyos pontokon, amelyeknél úgy érezzük, a plafonon vagyunk.

 

 

 Forrás:http://twinpossible.com/marriages-is-what-you-see-really-what-you-get

 

 

 

Nőknek pár hasznos tanács

 

 

 

  1. Nézd figyelmesen és írj össze 5 jó tulajdonságot. Ez a legbanálisabb is lehet. Pl. : izmos a karja, imádom, hogy fel tudja éleszteni a számítógépet, jól vezet, jól masszíroz, stb. És írj még egyet, meg még egyet... amennyit csak tudsz.

    Ilyenkor jön az a rész, hogy írjuk a rosszakat... de most nem fogjuk. Ez hülyeség lenne, hiszen nem a rossz tulajdonságait akarjuk erősíteni, hanem a jókat.

  2.  De mit csináljunk, amikor megőrülünk attól pár dologtól, íme néhány példa.:

    “Utálom, hogy maga után széthagyja a ruhákat...”

    Ez most komoly? Ennél nagyobb problémák is léteznek az életben. Lássuk be, sokkal rosszabb lenne, ha tisztaságmániásan folyton minket kritizálna, hiszen mindig van kritizálnivaló..

  3. "Folyton a szexszel nyaggat..."

    Örülj neki, hogy kíván. Ezek szerint egy jó nő vagy és nem máshol keresi a vigaszt.

  4. "Úgy vezet, mint egy őrült."

    Hát még mindig férfiasabb, mint ha negyvennel megy azon az úton, ahol még Te is hatvannal szoktál.

     

Ez csupán néhány példa arra, miként lássuk meg a dühödt pillanatokban a dolgok humorosabb oldalát. Így nekünk is jobb, és a párunknak is sokkal kellemesebb elviselni minket. Természetesen nem jelenti, hogy nyeljünk le mindent (az nem visz előrrébb), azonban gyakoroljuk a következő mondatokat:

“Drága Szívem, jé, kiugrott egy zokni a szennyesből, de legalább bemászott egy alsógatya.” Ez sokkal kedvesebb, mint a “Már megint széthagytad a ruháidat.”

Ha nagyon fáradtak vagyunk a szexhez, sokkal üdvözítőbb mondat a “Örülök, hogy Te egy telhetetlen szexisten vagy, de most iszonyú fáradt vagyok. Holnap reggel egy istennő leszek az ágyban, ha most kialudhatom magam.” Valószínű, hogy ezt megérti, de aztán másnap reggel tessék beváltani!

A vezetős problémára pedig, tanácsos a következő mondat: “Te sokkal jobb vagy, mint Hamilton, de gondolom nem szeretnéd, hogy rosszul legyek ebben a szép autóban.”

Valószínű, lassabban megy majd, és még meg sem bántottuk. Kerülendők az olyan mondatok, mint “Nem igaz, hogy se rám, se a gyerekre nem vagy képes vigyázni, mész mint az őrült.”

 

 

 

Férfiaknak pár hasznos tanács

 

Férfiak is biztos számtalan hibánkat tudnák említeni, de sokkal hatékonyabb a jó tulajdonságainkat megragadniuk. Íme a feladatok:

 

  1. Írd össze, hogy mi mindent szeretsz benne. Triviálisak is lehetnek: kerek a feneke, finomakat főz, dekoratív jelenség, jó meglátásai vannak stb. Először végy 5 tulajdonságot, majd írj hozzá még, ami eszedbe jut. A rosszakat most felejts el. Teljesen értelmetlenül izgatod magad rajtuk.

  2. Na, és most lássunk pár példát amitől olykor megőrülsz, de mégsem hasznos magad felhúzni...

    Utálom, amikor megvesz magának két teljesen ugyanolyan ruhát.”

    Örülj neki, hogy legalább csinosan öltözködik, hisz lássuk be, utálnánk, ha pacuha, lerobbant ruhákban járna, mikor elvisszük moziba, étterembe stb.

    Például így jegyezhetjük meg finoman: “Egyszerűen gyönyörű vagy mindkettőben, bár nem látom teljesen a két bombázó blúz közti különbséget. A következő hónapban maximum száraz kenyeret eszünk, de legalább Te csodálatos leszel mellettem.”

    Ami kerülendő: “Ne is mutasd meg, nem érdekel, tudod, milyen rosszul állunk anyagilag.” (Ezzel a mondattal maximum azt érjük el, hogy nem fogja megmutatni a kövezkező zsákmányait, vagy még rosszabb esetben a Te kiadásaid veszi számba...)

  3. Nem bírom elviselni, amikor széthagyja a sminkes cuccait és pacsuláit.”

    Hm, hát valóban bosszantó, de azért nagy valószínűséggel Te is hagysz szét ezt-azt, de mindenesetre nem Te szoktad kisúrolni a kádat. Hatásos mondat lehet: “Hű, ma alig hagytál itt pár pamacsot, nem is értem hol az én régi feleségem.”

    Kerülendő: “Utálom a pamacsaidat. Inkább ne fesd ki magad, ha nem tudsz rendesen összepakolni.” valamint: “Egy nő rendet hagy maga után.”

  4. Rettenetesen vezet.”

    Szerintem akkor sem éreznéd jobban magad, ha sokkal jobban vezetne nálad. Ajánlottabb: “Drágám, egyre ügyesebb vagy, de azért néha nézzél jobbra.”

    Kerülendő: “Te képtelen vagy megtanulni vezetni, inkább átveszem.”

 

 

Ez a fejezet számtalan ponttal bővíthető, tudjuk mi nagyon jól, hogy mitől vagyunk a plafonon és sajnos azt is, hogy sokszor nem a legmegfelelőbben reagáljuk le. Viszont a szituációk a legtöbbször ismétlődnek... úgyhogy szerencsére van időnk csiszolni rajtuk. És igen, lehet gondolkodni két percet, mielőtt kitörünk, vagy ha már borult a bili utólag, hogy máskor miként cselekednénk, mert lesz máskor...:)

 

 

 

 

Jobbító szándékú mondataink megfogalmazására szerencsés a következő modell alkalmazása:

 

1. ELISMERÉS: Mindig valami pozitívummal kezdjük a szidalmazást!

2. CÉL: Közöljük humorral, utalással, hogy mi a problémánk!

3. MOTIVÁCIÓ: Érezze, ha teljesíti óhajunkat, előnye származik belőle (minimum a hálánk)!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorothysegit.blog.hu/api/trackback/id/tr62860571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása