HTML

Cikkek

Dorothy segít

Szexológusként célom, hogy segítsek mindazoknak, akiknek párkapcsolati, szexuális problémái adódnak. Szociológusként és pedagógusként végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Szexuális nevelés a szakterületem. Kutatásaim, interjúzásaim, tanácsadásaim során érdekes tapasztalatokat szereztem, melyek birtokában szeretnék tanácsot adni mindazoknak, akiknek szükségük van rá.

Friss topikok

Linkblog

2011.04.29. 10:36 Dorothysegit

kérdezz - felelek

Címkék: megcsalás

 

Kérdésedre bizalmasan válaszolok, ha a

dorothysegit@gmail.com e-mailcímre elküldöd leveled.

 

Megcsalás és újrakezdés

 

Kedves Dorothy,

Már több mint 25 éves házasok vagyunk,túl 1-2 nagyobb krízisen.(Pl. megcsalás). Mióta ez történt, sokkal jobban kívánom, és újra felfedeztem benne a férfit...
46 évesek vagyunk. Eddig mindig a férjem akarta gyakrabban a szexet, nekem a heti 1 is doszt elég volt.
Viszont egy ideje én kívánom jobban a szexet...:), és rosszul viselem ha ő fáradt...
Hallottam, hogy a férfiak a 20as, 30-as éveikben igénylik jobban, a nők pedig 40 tájékán...
Amúgy én csodálkozom a legjobban magamon, hogy így meg tudtam változni,mert azelőtt szinte sose kezdeményeztem,sőt el is utasítottam...:(
Tudom, hogy vissza kell fognom magam,de valahogy így érzem magamhoz közelebb,ha sűrűbb a szex, és ha nem az, sajnos azt gondolom, rám unt, nem kíván, esetleg az exnője után búsul.
De szerintem nincs gond, csak időnként fáradt.
Én az eszemmel el is fogadom, mégis megsértődök:((

 

Judit

                                                                                         
 

Válasz:

A krachot, a megcsalást úgy kell elképzelni, mint egy bombát, ami robban. Utána erős érzelmi állapotok jönnek. Először sértettség a megcsalatott részéről, gyakran nem akar hallani a másikról, de ezt mindenképpen hiány követi, hiszen azért fájt a megcsalás, mert érzelmileg kötődik az ember a másikhoz. Ezt a szomorúságot, a megcsaló részéről követi a bűnbánat, és a szomorúság, düh, hogy a házastársnak bánatot okozott és a félelem, hogy soha nem lesz olyan a kapcsolat, mint azelőtt.
Ez a bomba miután a füstje elszáll, szépen csendbe torkollik, amikor valaminek történnie kell. Most átlagos helyzet van köztetek, csak kicsit neked nagyobbak az igényeid. Ne riaszd el a férjed! Ő már tudja, hogy Te megbocsájtottál, nem kapar és már kilábalt az érzelmi krachból.
Hagyj neki időt. Te nézzél pornót, maszturbálj,, ha tényleg ennyire szexuális igényed van. Olykor vess be parókát, szexi ruhát és akkor lesz igazán hatásos!
De lehessen ő a kan, aki hódít!:)

A párkapcsolat legnagyobb nehézsége, hogy érzelmeke épül (legalábbis többnyire), ezért az ész nagyon nehezen férköz be ebbe az emocionális birodalomba..., de hosszú távon ÉSSZEL kell irányítani!
Eddig jól használtad az eszed, nem sértődött kiskutyaként elrohantál (aztán később bánatoskodtál), akkor NE most szúrd el.
Mikor úgy érzed akarod őt, testileg, lelkileg, félsz, hogy ismét távolodik, akkor vedd elő az agyacskád barázdáit! Gondolj bele, minek menne most már el... volt neki nője, és mégis téged akar. Néha szexeltek is. Gondolj arra, hogy "Szép vagyok, okos vagyok."
És kösd le magad valamivel nagyon gyorsan: kezdj el újságot olvasni, menj el futni, nézz egy jó filmet, menj el barátnőzni, sportolni, lehetőleg úgy, hogy többen legyetek és tudjál másra koncentrálnia. A lényeg, hogy ne kattogjon az agyad. Az érzelmi kételyeket megérzi a másik és bevonzod a veszélyt. Ne szolgáltasd ki magad ennek.
Mondd magadnak: Én vagyok a nagyobb!!! (Ezt csak azért írom, mert úgy érzem, hogy Te egyelőre kisebb vagy, és növelni kell az önbizalmad, hogy jobb legyen a kapcsolatotok, és közel egyenlők legyetek.)
Vedd át az irányítást, tényleg jó móka lesz!
No és még valami: gondolj bele a legrosszabbra, maximum otthagy. Akkor mi van? Bármikor találsz egy hűséges szexelni vágyó pasit. Ebbe azért jó gondolni, mert akkor csökken a kétely magaddal szemben. Soha ne mondd ki neki ezeket a gondolatok, amiket írtam, csak légy Te a játékvezető:D

 

Dorothy

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dorothysegit.blog.hu/api/trackback/id/tr272864164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása